Crònica de la Convenció Barcelona + Sostenible 2018

Crònica de la Convenció Barcelona + Sostenible 2018

Més de 300 persones membres de la xarxa #BcnSostenible s’han reunit avui 25 de gener a la #ConvencioBS a l’auditori de les cotxeres de Sants i han analitzat els últims 5 anys del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022.

En el seu moment es van seleccionar 14 reptes dels quals s’han prioritzat 6 sobre els quals s’ha treballat avui. Com es pot observar un d’ells és el relatiu a la mobilitat i la qualitat de l’aire (repte 2) tot i que també podem trobar l’assumpte d’aquest repte de manera transversal als 5 restants.

Un diàleg amb el filòsof postmaterialista Sr. Jordi Pigem amb el títol Pensem per avançar ha servit per posar en context temes diversos com el nostre model de consum, l’ètica, la sostenibilitat o les mesures de rentat verd –greenwashing- per continuar amb el mateix model. Un èmfasi especial ha fet en relació a l’altruisme creatiu (menys materialista, més de compartir…) o l’egoisme destructiu (més materialista, més consumista…). En aquest sentit defensem els desplaçaments a peu com un element clau de la sostenibilitat urbana i com aquest fet va íntimament lligat al bé comú: salut a la ciutat –qualitat de l’aire-, contaminació acústica, accidents,  ocupació del sól, costos externs, etc.

Sobre el autor

Barcelona Camina administrator

Delegació de Barcelona.

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.