Crònica de les Jornades ATM «L’accessibilitat en el transport públic»

Crònica de les Jornades ATM «L’accessibilitat en el transport públic»

Dimarts 13 es va celebrar en el marc de les anomenades Jornades ATM la sessió organitzada per l’ATM de l’Àrea de Barcelona amb la col·laboració de Railgrup i l’ ONCE que va despertar un gran interès tal i com va demostrar una ocupació plena de la sala a les oficines central de l’ONCE a Barcelona.

El títol d’aquesta jornada ATM ha estat «l’Accessibilitat en el transport públic: els reptes de l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda al transport públic» i ha servit per mostrar l’estat de la qüestió pel que fa a aquest segment de població del que tothom pot ser partícip en un moment / etapa de la seva vida.  Mitjançant 5 ponències s’ha fet un repàs a l’estat de la qüestió. Aquestes estaran penjades al web de l’ATM en els propers dies.

Tot i reconèixer els grans avenços dels darrers temps (xarxa de metro Barcelona, tramvia, autobusos de pis baix, xarxa dels FGC, encara estem lluny d’una integració plena: per una banda les parades d’autobús encara presenten punts febles com obstacles físics – com arbres, papereres o el tòtem de publicitat de la mateixa parada – que limiten o impedeixen disposar d’un itinerari de vianants accessible. En matèria d’intercanviadors, exemples com el de Cornellà deixen sense contingut aquesta paraula al penalitzar amb més temps els desplaçaments a peu i persones amb mobilitat reduïda. A nivell d’autobusos s’hauria d’avançar cap a la plena accessibilitat per totes les portes (sortides i entrades tal i com passa al tramvia) i pel que fa a l’àmbit ferroviari caldria avançar en aquelles línies amb andana baixa (rodalies RENFE o FGC Metro del Baix Llobregat) cap a un material rodant amb pis baix sinó íntegre al 100% si amb una xifra propera a aquest com el material tipus Flirt o Kiss de la casa suïssa Stadler. 

Sobre el autor

Barcelona Camina administrator

Delegació de Barcelona.

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.