Crònica de la jornada «Thinking outside the box»

Crònica de la jornada «Thinking outside the box»

Divendres 9 de març  vàrem participar a la jornada “Thinking outside the box: ¿Cómo la última milla transforma la movilidad urbana: qué soluciones se implementan a Europa, EUA y China?” organitzada per Catalonia Logistics al Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya.

Per situar el tema a Barcelona es varen donar a conèixer aquestes dades que parlen d’una realitat que no podem girar l’esquena:

La DUM –Distribució Urbana de Mercaderies- representa el 20% del trànsit de vehicles a Barcelona; més de 400.000 viatges i un parc superior a les 64.000 furgonetes i camions.

A les ponències de la  Xina així com Nova York, el director del Cenit –Centre d’Innovació del Transport- Sr. Sergi Saurí va senyalar que alguns estudis apunten al fet que els desplaçaments de DUM seran el triple l’any 2050 –creixement exponencial-, i que avui ja arriben a la xifra del 50% de les emissions de NOx per la qual cosa calen accions i estratègies compartides entre les ciutats i tots els actors implicats: ciutadans consumidors, intermediaris, productors, comerciants i autoritats públiques. Sens dubte ja no és nou parlar de microplataformes logístiques en el cor de la ciutat i el repartiment d’última milla amb els modes actius (desplaçaments a peu i en bicicleta –cargobikes-); estandardització; electrificació dels transports -vehicles elèctrics-; els punts de recollida on veiem nous espais com als supermercats de la cadena de distribució CONDIS o fins i tot a algunes estacions del ferrocarril metropolità de Barcelona; BtoB –Business to Business- i BtoC –Business to Consumer-.

El Sr. Josh Gardner, Conseller Delegat de Kung Fu Data i president del Shangai Chapter of Entrepreneurs Organization va fer el relleu al Sr. Saurí i va donar la visió de la realitat que s’experimenta a la Xina on la greu situació del medi ambient fa que aspectes tan bàsics com la llet tingui que ser importada de França per un tema de salut –anem pel bon camí?- . Finalment va ser el torn del Sr. José Holguín Veras, Director del VREM Center of Excellence for Sustainable Urban Freight de Nova York.

La sala plena amb més de 100 assistents va ser el millor testimoni d’una temàtica que anirà a més de la mà del procés de la digitalització del comerç i els nous hàbits de la ciutadania.

Sobre el autor

Carlos Ortí editor

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.