A Barcelona anem enrere en accessibilitat. Ja n’hi ha prou !!! CARRERS PER A TOTHOM”

A Barcelona anem enrere en accessibilitat. Ja n’hi ha prou !!! CARRERS PER A TOTHOM”

Dissabte 17 de març, acció “A Barcelona anem enrere en accessibilitat. Ja n’hi ha prou !!! CARRERS PER A TOTHOM”

“No ens fa cap gràcia aquest Passeig de Gràcia» /  «Res de nosaltres sense nosaltres» /  «No volem anar enrere, volem anar endavant» / «Els carrers també són nostres» /  «Les motos enrere, fora de les voreres» / «Terrasses si, obstacles no»… aquest són alguns dels càntics que s’han pogut sentir en veu alta a l’acte d’aquest dissabte –per quart any consecutiu- que ha portat a terme la plataforma Carrers per a Tothom a Barcelona.

L’acció ha consistit en el desplaçament des del Passeig de Gràcia (davant el Palau Robert) fins al davant dels cinemes Comèdia on s’ha llegit un manifest en veu alta que és pot llegir al web de la Plataforma –http://www.carrersperatothom.cat

Entre 50 i 100 persones -segons les fonts- han estat protagonistes en la marxa feta damunt del carril de servei amb plataforma única. I és que aquest punt a més de l’ordenança de terrasses son objectes d’acció per part d’aquest moviment social d’entitats entre les quals s’ha sumat fa poques setmanes Catalunya Camina.

Carrers per a Tothom no està en contra de les terrasses, però no vol que sigui un xec en blanc al gremi de la restauració que posi a disposició d’aquest un bé comú com la vorera i l’espai dels vianants. Aquest bé comú s’ha de preservar i mirar de gestionar-ho de la manera més eficaç i eficient possible; que garanteixi la seva naturalessa per als modes de desplaçaments no motoritzats a peu. De la mateixa manera s’han sentit veus per convidar a les motos a deixar les voreres com a aparcament.

L’altre front objecte de polèmica és la plataforma única que es considera un model perillós per a tothom on vehicles motoritzats circulen a la mateixa alçada que els vianants sense cap senyalització per “la qual cosa és perillós, especialment per a les persones cegues o amb baixa visió.”

D’altra banda, la concentració també ha servit per denunciar «l’aposta inequívoca per un model de carrers de plataforma única perillós per a tothom». Es refereixen al fet que hi ha espais de la ciutat, com el passeig de Gràcia, en els quals les voreres no estan diferenciades de la calçada i els cotxes circulen a la mateixa altura que els vianants «sense cap senyalització». Senyalen que aquest model és “perillós”, especialment per a les persones cegues o amb baixa visió”. 

Al llarg del recorregut s’han recollit signatures –es necessiten 15000- per exigir una ordenança de terrasses que garanteixi l’accessibilitat i pugui registrar-se a l’Ajuntament de Barcelona i es debati en el ple.

La pancarta que obria la manifestació ha portat el lema A Barcelona anem enrere en l’accessibilitat. Ja n’hi ha prou!!! i ha comptat amb la presència de la regidora de la CUP-Capgirem Barcelona a l’Ajuntament de la capital catalana, Sra. María José Lecha.

Cal recordar que Carrers per a tothom  es tracta d’una plataforma de 13 entitats entre les quals des del mes de febrer d’aquest any es troba Catalunya Camina i que treballa per l’accessibilitat universal, de tal forma que cap col·lectiu es quedi enrere.

 

Carlos Ortí

Sobre el autor

Carlos Ortí editor

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.