S’inaugura una nova infraestructura per a la mobilitat activa entre Barcelona i Esplugues de Llobregat (o v.v.)

S’inaugura una nova infraestructura per a la mobilitat activa entre Barcelona i Esplugues de Llobregat (o v.v.)

El passat dilluns 19 de març entrava en servei aquest nou vial per facilitar els desplaçaments en bicicleta i a peu. Es tracta d’un nou eix que comunica a peu i en bicicleta els municipis d’Esplugues de Llobregat i Barcelona i per extensió ha de facilitar la comunicació entre del Baix Llobregat amb la capital catalana.

Amb un cost d’1.733.333 €., aquesta obra té una longitud de 890 metres i a la seva plataforma s’ha pintat el carril bicicleta en el costat més proper a la circulació de vehicles motoritzats mentre que la part dedicada a la mobilitat a peu / cadires de rodes és a l’interior, costat muntanya.

Pel que fa al disseny i execució en planta, el seu traçat té alguns revolts de 90° i 180° pel fet que s’ha hagut d’encaixar amb el nus viari de la ronda de Dalt (B20) i de la B-23 amb el mínim cost possible. Aquest és un dels punts febles pel que fa a la seguretat i a possibles incidents entre els diferents usuaris d’aquest nou vial compartit. De la mateixa forma, no existeix cap element de tipus podotàctil que permeti una diferenciació entre la part ciclable i la caminable per part d’aquells col·lectius amb dificultats de visió. Així i tot, existeixen zones d’estada amb bancs. Igualment un comptador de bicicletes suma les bicicletes que hi passin diàriament i un acumulat anual.

Les bicicletes de «En bici sin edad» van fer acte de presència a l’acte.

 

L’acte va tenir una cobertura mediàtica destacable. Es pot observar el comptador de vehicles a pedal.

 

La notícia que publica l’AMB afegeix que:

«També disposa d’elements de seguretat com ara tanques i baranes al llarg de tot el traçat i una bona il·luminació nocturna del camí.

A més, el projecte ha permès millorar qualitativament els espais de les diferents infraestructures viàries, s’ha enjardinat bona part dels talussos, murs dels ponts i dels passos inferiors. Sobre la vegetació, s’ha plantat arbrat, plantes arbustives, enfiladisses i praderes, per tal de naturalitzar l’espai.

Estratègia contra la contaminació atmosfèrica

Aquest nou carril bici esdevé un tram principal d’un dels nous eixos de la Bicivia, la xarxa que unirà tota la metròpolis barcelonina amb un potent entramat de carrils bici. Concretament, aquest nou carril bici forma part de l’eix 7 de la Bicivia.

De la mateixa manera, el carril bici entre Esplugues i Barcelona s’ha d’encabir en l’aposta per la bicicleta que té una gran importància en l’estratègia metropolitana de millora de la qualitat de l’aire. En aquesta línia, l’administració metropolitana disposa d’una línia de finançament per projectar i construir carrils bici als municipis metropolitans, amb l’objectiu de millorar la connectivitat de les vies pedalables a l’àrea metropolitana de Barcelona. De moment, s’han disposat de 4 milions d’euros.

L’acte d’inauguració de la nova via ha anat a càrrec del vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, l’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, i la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal. També hi ha assistit el primer tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, Eduard Sanz

Càrrecs electes dels municipis de Barcelona, Esplugues, Area Metropolitana de Barcelona i Consell Comarcal del Baix Llobregat no van voler perdre’s l’acte d’inauguració.

Una innovadora i diferent forma de gaudir de l’embaràs (amb un potencial de creixement força alt).

 

Tot i valorar en termes generals positivament aquesta obra, de cara a futurs eixos i noves infraestructures d’escala metropolitana caldria evitar sempre que sigui possible els revolts molt tancats així com tenir en compte la diversitat de col·lectius que és desplacen a peu i cadires de rodes.

Sobre el autor

Carlos Ortí editor

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.