A Barcelona, la bicicleta protagonista de la calçada

A Barcelona, la bicicleta protagonista de la calçada

Conegut l’esforç -no exempt de polèmica en alguns trams- que fa el consistori de Barcelona per crear una xarxa de carrils bicicleta a la calçada i així deixar lliure la vorera de la circulació de vehicles a pedals, aquest diumenge 15 s’ha portat a terme la festa d’aquest mode de transport.

 

 

Durant uns minuts una massa crítica de ciutadans actius i anònims ha estat la protagonista per haver ocupat la calçada durant 12 kilòmetres de vies importants com el carrer Aragó o part de l’Avinguda del Paral·lel, carrer Pelai entre d’altres on la reina ha tret protagonisme al vehicle motoritzat i on s’ha mostrat com és possible disposar d’un espai públic més amable amb el ciutadà, amb menys fums i menys soroll. I és que la cohabitació de l’espai hauria de ser la norma i no pas l’excepió.

(No volem xemeneies damunt de les voreres)

Tot seguit a l’Arc de Triomf (Passeig Lluís Companys) ha tingut lloc la Festa de la bici on s’han portat a terme diferents activitats dirigides tant al públic més jove com més grans de difusió de la cultura de la bicicleta amb circuits de seguretat viària, bicicletes de càrrega -cargobikes-, stands d’entitats actives des de fa anys en el món de la reina i sovint contracorrent com Amics de la Bici (1981),  Biciclot (1987) i més recentment el BACC (2001) o fins i tot fabricants de bicicletes així com empreses dedicades a l’estacionament segur d’aquests vehicles com VadeBike. Fins i tot s’ha pogut veure com el sector de l’automòbil també està en mutació – o rentat verd- al disposar un dels seus portaveus habituals d’espais diversos com un taller d’autoreparació o un circuit pels més menuts.

Aquesta bicicletada s’enmarca amb la campanya #30diesAMBbiciBCN que busca aconseguir un ús diari de la bicicleta per la millora ambiental i de la salut així com la seva difusió a les xarxes socials. Igualment el 19 d’abril es celebra el dia mundial de la bicicleta tot i que recentment Nacions Unides ha anunciat que aquest dia serà el 3 de juny.

 

Sobre el autor

Carlos Ortí editor

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.