Barcelona, com ens veuen des de fora?

Barcelona, com ens veuen des de fora?

En els darrers mesos hem tingut la visita i comentaris de dos activistes referents de la mobilitat activa en els seus llocs d’origen i més enllà.

Tots dos han tingut la virtut i la referència de fer un text en relació amb el que han pogut gaudir a Barcelona.

En el cas del Mark Wagenbuur, d’Holanda, autor del blog «Bicycledutch« el seu text va dedicat a la superilla del Poble Nou i la seva visita va ser al mes d’octubre coincidint amb la seva participació al Urban Thinker Campus «En Transició cap a ciutats més vivibles. The Post Car City». El text del Mark porta el títol de The Barcelona Superblock of Poblenou .

El Mark en la seva presentació que va fer en aquest Urban Thinkers Campus a la Universitat Pompeu Fabra. Imatge de Jordi Gali (Bicycle Architect)

 

The Carrer de la Ciutat de Granada after the redesign. Note that in a traffic calmed area with low volumes of motor traffic at low speeds a protected bike lane is no longer necessary.

 

Pel que fa a la segona visita, es tracta de la londinenca Rosalind Readhead, autora del blog «Ban Private Cars in London – Reclaim the streets for people who cycle and walk» que amb el seu nom ja ens indica la seva línia d’actuació i que aporta una visió més global de la capital catalana. El text de la Rosalind el de Barcelona the walking city. La seva visita va ser en un viatge circular que la va portar de Londres a Barcelona de camí a Copenhague i tornada a la capital britànica.

 

Rambla del Poblenou

 

With the 3 presidents of Barcelona Camina, Catalunya Camina and Espana Andando

Si sempre és interessant llegir, encara ho és més quan aquesta lectura és per veure com ens veuen des de fora. Esperem que gaudiu de la lectura de tots dos.

Sobre el autor

Carlos Ortí editor

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.