Rubí, plataformes úniques i l’adaptació dels espais per a PMR

Rubí, plataformes úniques i l’adaptació dels espais per a PMR

Fa uns dies, diferents associacions i veïns van denunciar la mala adaptació que presenten les noves plataformes úniques de Rubí per a persones en cadira de rodes i invidents.

La necessitat de que el vehicle privat tingui prioritat de pas per tota la via urbana produeix que sorgeixin paviments de botons, ratllats, rugosos, llisos, de colors,… que produeixen un efecte negatiu o confós en els vianants. Com bé diu el reportatge, el paviment ratllat produeix grans vibracions en els usuaris de cadires de rodes.

Les plataformes úniques són una solució per tal de disposar de voreres amples en les vies on no hi poden cabre. Però, és en aquestes vies on el cotxe hauria de comportar-se com un vianant i esperar-se, parar, pujar, girar, baixar i deixar passar a la resta de modes.

L’aposta de Rubí per pacificar els centres cada cop és més compartida per més ajuntaments. Treure espai al vehicle privat ha de ser una prioritat per tenir uns carrers més justos i solidaris. Tot hi així, hem de pensar sempre en dissenys inclusius, que siguin fàcils d’utilitzar pel major nombre de persones, sigui quina sigui la seva condició.

 

Reportatge sencer i vídeo notícia: (enllaç)

Sobre el autor

Catalunya Camina administrator

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.