Comeses per cotxes elèctrics – a les voreres NO, gràcies

Comeses per cotxes elèctrics – a les voreres NO, gràcies

S’ha pogut llegir als mitjans de comunicació la informació que la firma elèctrica  ENDESA esta treballant en un pla per instal·lar 108.000 punts de càrrega per vehicles elèctrics a l’Estat Espanyol. Uns 8.500 punts s’instal·laran a l’espai públic – en els carrers.

Tenim molts exemples de mobiliari urbà i serveis a l’espai públic que es col·loquen en l’espai dels vianants – en les voreres. Esperem que aquesta vegada es pugui entendre que no hi ha espai suficient per posar mes aparells en el limitat espai dels vianants a les zones urbanes.

 

Necessitem l’espai del vianant per fer una mobilitat mes sostenible i per no perdre incentius per caminar. Si es volen ciutats més amables, una nova invasió de l’espai del vianant no és tolerable.

 

Les voreres pateixen constants atacs en l’espai dedicat als vianants. És molt trist veure les voreres desapareixent sota taules i cadires de terrasses de bars i restaurants. També és trist veure el gran nombre de motocicletes que alegrement aparquen en l’espai per als desplaçaments a peu. Mobiliari d’ús exclusiu del vehicle privat (senyals de trànsit, armaris elèctrics, fanals de llum per la calçada, etc.) ocupen espai que limita la possibilitat de caminar amb comoditat i seguretat. A més els vianants hem de conviure amb els vehicles de mobilitat personal i les bicicletes, que utilitzen el restant espai de les voreres en moltes ocasions, sobretot en municipi que no tenen una bona xarxa de carrils bici en calçada. Quina mobilitat sostenible es pot esperar en les nostres ciutats?

 

Demanem un debat obert públic sobre mobilitat i ús del espai dels carrers. Si els vehicles necessiten carrega elèctrica, que es col·loquin les comeses de recàrrega on estan els vehicles i no a l’espai dels vianants.

 

A les nostres ciutats, el major nombre d’usuaris dels carrers són vianants i els conductors estan en segon o tercer lloc. No poden seguir ocupant més de les dues terceres parts l’espai dels carrers, com està passant ara.

 

Si es decideix instal·lar 8.500 punts de càrrega en les voreres començarà una protesta de la majoria dels ciutadans del país: L’espai és nostre – no dels conductors o del vehicle privat!

 

El problema del cotxe és independent de la seva font d’energia: ja sigui elèctric, híbrid o no, a l’espai que ocupa s’afegeix la problemàtica que genera el material particulat (PM) procedent de l’abrasió de frens, neumàtics i la calçada. Imatge: https://www.particle-vision.ch/fr/

Sobre el autor

Barcelona Camina administrator

Delegació de Barcelona.

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.