El servei de bus al Baix Llobregat: estabilitzat i de camí a la normalitat a partir de la mobilització

El servei de bus al Baix Llobregat: estabilitzat i de camí a la normalitat a partir de la mobilització

Capçalera de la marxa a peu entre l’estació de rodalies de Gavà i l’Ajuntament de Viladecans del dissabte 9 de juliol. La foto està capturada a pocs metres d’aquest consistori, a la c-245

22 11 2022

La plataforma s’ha reunit amb l’AMB i rep una resolució del Síndic de Greuges

La Plataforma per un servei digne de bus al Baix Llobregat es va reunir, el passat dia 27, amb la direcció tècnica de mobilitat l’AMB per demanar explicacions pel que fa al servei d’autobusos al Baix Llobregat Sud i, en concret, per tractar sobre la gestió de les línies i serveis operats per l’empresa AVANZA.

Al llarg del primer semestre de 2022, i, en particular, al juny i juliol, es va arribar a una situació límit per l’enfonsament del servei d’AVANZA, per raons del tot conegudes i que han vist la llum per xarxes socials, articles diversos i notes de premsa. Amb aquet motiu, la Plataforma abans esmentada va organitzar una manifestació entre Gavà i Viladecans amb el lema “Volem autobusos dignes ja!”, que va reunir més de 400 persones.

La trobada amb responsables de mobilitat de l’AMB ha servit per intercanviar punts de vista, exigir responsabilitats i saber de primera mà l’estat de l’operació del servei de bus, la planificació pel que fa a l’arribada dels nous vehicles i les mesures que s’han pres per revertir el deteriorament d’aquesta xarxa de transport.

 A partir de les dades facilitades, la situació actual de l’operació del busos d’AVANZA està normalitzada, però encara resulta fràgil. S’ha millorat el manteniment de la flota, i s’han  incorporat vehicles procedents d’altres operadors. Dit d’una altra manera: el pacient continua a l’hospital, on està rebent tractament per ser estabilitzat i recuperat.

En aquest sentit, al llarg dels propers mesos començaran a arribar 120 nous vehicles (80 per l’operador del Baix Llobregat Sud). L’AMB també va situar que al llarg de 2023 es renovaran 137 autobusos d’AVANZA, pel que aquest operador privat comptarà amb una flota de 206 unitats. La renovació d’aquest parc de vehicles ha de garantir un servei de qualitat, i fer oblidar a les persones usuàries la desastrosa gestió patida aquest estiu.

L’AMB ha aplicat sancions a AVANZA per un import que supera els 300.000€. Els motius han estat la manca de funcionament dels serveis de rampa per a persones amb mobilitat reduïda cadires de rodes i la supressió d’expedicions per mal l’estat dels 41 vehicles que aquest operador va aportar. Tot plegat va significar l’incompliment del contracte del servei de transport públic. Per altra banda, cal recordar la proposta de sanció de més de 700.000€ al contractista sortint (Mohn S.L.) en concepte de “costos per la reparació i posada en bon estat d’ús” dels 146 vehicles subrogats a AVANZA.

D’altra banda, diferents organitzacions que formen part de la Plataforma per un servei digne de bus al Baix Llobregat han rebut aquest dies una resolució del Síndic de Greuges de Catalunya. Aquesta actuació es va iniciar d’ofici el passat vint-i-vuit de juliol, i ha permès conèixer mesures adoptades per l’AMB i l’operador per solucionar les deficiències existents. Pel que fa als suggeriments i recomanacions d’aquest informe de la Síndica, van en línia del que ha demanat aquesta Plataforma, i es pot destacar el següent:

  1. Restablir el nivell de qualitat del servei de transport competència de l’AMB, exigint el compliment del contracte amb AVANZA a partir de la supervisió i, si cal, l’aplicació de sancions.
  2. Garantir l’accessibilitat dels autobusos per a totes les persones.
  3. Activació d’un sistema de comunicació de les incidències a usuaris i usuàries.
  4. La necessitat de crear un espai de diàleg entre administracions, entitats socials i operadors.

La manifestació de la ciutadania del passat nou de juliol, encapçalada per les entitats que constitueixen la Plataforma, ha donat els seus fruits, tot i els intents d’alguns per silenciar, quan no minimitzar, el seu impacte. També s’han detectat intents de fer servir aquesta mobilització de manera partidària, el que és rebutjat enèrgicament per la Plataforma, ja que no forma part dels seus objectius.

Es pot dir que ara l’administració s’ha posat de valent per tal de restablir la confiança en un servei bàsic i imprescindible pel Baix Llobregat, com és el transport públic. Però l’AMB ha de complir amb el manteniment dels vehicles i desenvolupar el calendari i la programació previstos per a la renovació de la flota que han comunicat. S’ha de garantir un servei d’autobusos digne i plenament operatiu a la comarca, i que recuperi la confiança perduda.

Cal tenir present que això passa en un context d’emergència climàtica i de crisi social, ambiental i energètica, on les solucions col·lectives com el transport públic són, i seran, peça clau per sortir més enfortits d’aquesta situació.

Sobre el autor

Catalunya Camina administrator

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.