Què fem?

A l’Associació organitzem conferències, xerrades,i taules rodones informatives per difondre comunicats i articles, en ponències de divulgació i informació per aconseguir seguretat, respecte i civisme entre els usuaris dels mètodes de transport.

  • Catalunya Camina ha organitzat campanyes de sensibilització per què es respectin els itineraris dels vianants, en diferents Ajuntament de Catalunya, mitjançant informes de denúncia fotogràfics, per reclamar-ne mesures correctores. Algunes poblacions són poc sensibles a la mobilitat feta a peu, i deixen que el vehicle envaeixi l’espai del vianant.
  • Catalunya Camina ha realitzat, juntament amb el diari La Vanguardia, la campanya de denuncia per la millora del temps del verd dels semàfors per a vianants a la ciutat de Barcelona per tal de garantir el pas de totes les persones.
  • Catalunya Camina ha fet una campanya de recomanacions de senyalització i millores de l’itinerari amb motiu de les obres de la ciutat en voreres o façanes d’edificis.
  • Catalunya Camina promou millores tècniques i desenvolupa recomanacions i propostes sobre la mobilitat del camí escolar. L’Auditoria del Camí Escolar, que ha estat un èxit de participació i de voluntat de millores per part del consistori. Ha elaborat o participat a la adequació als municipis de: Súria (1998), Moià (1999), Granollers (2000), S. Feliu (2003), Zafra (2005), Maresme (2005).A les escoles: Thau (2003), Puigmal (2004), Virolai, Montserrat i Estonac (2005), Escola Maristes de Girona (2005) Masnou (2005), CEIP Montserrat (2006), Daina- Isard (2007), Teià i Banyoles (2007-08).
  • Catalunya Camina ha col·laborat a diversos plans de vianants a l’Eixample (2003), Sans Montjuïc (2003), Ciutat Vella (2004), Nou Barris (2005) i Roda de Barà (2003).
  • Catalunya Camina ha participat a les IX jornades de portes obertes organitzades per l’Ajuntament de Barcelona, Així com a les Setmanes de la Mobilitat Sostenible i Segura dels anys 2002 al 2008.
  • Catalunya Camina col.labora amb la Federació Europea d’Associacions de Vianants (FEPA); un dels membres de la junta de és vicepresident europeu. La col·laboració actual consisteix en la preparació del projecte d’auditories per a la millora dels itineraris dels vianants a diferents ciutats d’Europa (projecte Pedestrian Polity Auditi. PEDRAP).
  • Catalunya Camina, amb el membre de la junta de Catalunya Camina, Ole Thorson, a la reunió d’IFP a Zurich ha estat escollit President de l’IFP (International Federation of Pedestrians). També s’ha integrat al grup organitzador dels Congressos Mundials de Vianants – Walk-21.

Organitzador del congres internacional pel caminar Barcelona walk21 l’any 2008.

Catalunya Camina col.labora en diversos mitjans de comunicació, associacions de veïns i entitats diverses per difondre comunicats, articles i ponències de divulgació i informació a la ciutadania per aconseguir una millor seguretat, respecte i civisme entre els usuaris dels diferents modes de transport.

Catalunya Camina forma part de:

Pacte per la mobilitat de: